SUOMALAINEN JOULUPUU

Suomalainen joulupuu on perinteisesti huolella ja hartaudella metsästä valittu kuusi, joka usein on katsottu valmiiksi jo syksyllä ennen lumien tuloa. Kuuseksi on etsitty metsän kaunein ja sopusuhtaisin puu, joulujuhlan arvoinen.Tätä perinnettä jatkaa euralainen Heikki Puputti, jonka viljelmillä kasvavat tuuheat ja tasaiset kotimaiset joulupuut. Valikoimaan kuuluvat tavallisten metsäkuusien lisäksi omorikakuuset sekä männyt.

Joulupuuseura ry:n jäsenten käyttämä Joulupuu-merkki kertoo, että myytävä puu on kotimainen ja luontoa vahingoittamatta kasvatettu. Heikki Puputin viljelemä joulupuu on ekologinen ja se luo kotiin perinteisen joulun tuoksun ja tunnelman.

Viljelty kuusi on tuuheampi ja tasaisempi kuin tavallisesti varttunut kuusi. Sen neulasmassa saattaa olla jopa kymmenen kertaa suurempi verrattuna tavanomaisesti kasvaneeseen kuuseen. Onhan joulukuusta ”rakennettu” keskimäärin kymmenen vuotta juuri sinun kotiasi varten!

Kuusia 25 vuoden kokemuksella

Euralaisen Havupuu Heikki Puputti Oy:n juuret ulottuvat jo neljännesvuosisadan taakse. Heikki Puputti myi ensimmäiset omasta metsästä keräämänsä tai muilta metsänomistajilta ostamansa joulukuuset vuonna 1994 ja samoihin aikoihin alkoi myös kuusten kasvatus.Heikki Puputti yhtiökumppaneineen on jo 25 vuotta halunnut tuoda perinteistä joulumieltä ja iloa suomalaisiin koteihin – aito kuusi ja aidot havuista tehdyt koristeet kuuluvat suomalaiseen jouluun oleellisella tavalla.Havupuu Heikki Puputti Oy on suomalainen yritys, joka tuottaa suomalaista metsäkuusta joulumarkkinoille. Lisäksi kasvatetaan vähän serbiankuusia, pihtaa, katajaa ja mäntyä.

Aitoja suomalaisia lähikuusia

Kuusten viljelyala on nykyisin jo noin 30 hehtaaria Euran, Säkylän, Pyhärannan, Nakkilan, Porin ja Sastamalan kuntien alueella. Havupuu Heikki Puputti Oy:n kuuset ovat siis aitoja suomalaisia lähikuusia ja niiden hiilijalanjälki on automaattisesti pienempi kuin tuontikuusissa.Yrityksen käytössä olevat metsät on myös sertifioitu Lounais-Suomen Metsäkeskuksen toimesta ja se on Länsimetsän jäsen.

Tuhansia kuusia ympäri Suomen

Eurasta lähtee vuosittain kasvatuksen ja istutusten määrästä riippuen noin 5 000 – 10 000 kuusta ympäri valtakunnan. Nettikauppa mahdollistaa lounaissuomalaisten kuusten leviämisen aina Hangosta Utsjoelle asti ja kuusia toimitetaan myös jälleenmyyjille.Ensimmäiset kuuset lähetetään Lapin hiihto- ja lomakeskuksiin jo syyskuun lopulla ennen maan jäätymistä ja viimeiset lähtevät liikkeelle aivan joulun alla. Oma myyntipiste Havupuu Heikki Puputti Oy:llä on Eurassa, Raumalla, Eurajoella, Säkylässä, Huittisissa, Sastamalassa ja Tampereella.

Laatu tärkeintä kaikessa

Heikki Puputti tietää kotimaisen joulukuusen myyvän, kunhan se on laadukas. Tärkeintä kaikessa on laatu, se on ainoa valtti, millä pystyy kilpailemaan ulkomaista halpatuontia vastaan. Toiminta menee laatu edellä, se on ylpeydenaihe ja ykkösasia.Paitsi laadusta, pitää Havupuu Heikki Puputti Oy kiinni toimintavarmuudesta. Yrityksen motto on selkeä: ”Jos jotain sovitaan, siitä pidetään myös kiinni”