KUUSENHAKURETKI

Loukosten Joulukuusimetsä

Havupuun Joulukuusimetsä sijaitsee Eurassa, Loukosissa. Juuri täällä, Euran Loukosissa pääset toteuttamaan haaveesi ikiomasta joulukuusenhakuretkestä!
Havupuun Joulukuusimetsä on noutoviljelmä, jossa kasvaa kauniita, kotimaisia viljeltyjä joulukuusia. Kun itse valitsee ja kaataa sen omasta mielestä kauneimman yksilön, saa taatusti tuoreen kuusen kotiin kannettavaksi. Eikä alkuperämaastakaan jää silloin epäilystä.
Viljelty kuusi on tuuheampi ja tasaisempi kuin tavallisesti varttunut kuusi. Sen neulasmassa saattaa olla jopa kymmenen kertaa suurempi verrattuna tavanomaisesti kasvaneeseen kuuseen. Onhan joulukuusta ”rakennettu” keskimäärin kymmenen vuotta juuri sinun kotiasi varten!
Kun mietimme joulun valmisteluita, tulee varmasti useimmalle, ainakin haaveissa mieleen hevonen valjastettuna reen eteen, luminen metsätaipale, raikas havun tuoksu… Ajat muuttuvat, mutta tietyt asiat eivät. Joulu on aina yhtä ihmeellinen ja arvokas juhla. Se ansaitsee sille kuuluvan merkityksen, hiljentymisen ja pysähtymisen. Hiljentyminen voi alkaa esimerkiksi juuri joulukuusen hakuretkellä.
Havupuun Joulukuusimetsikkö antaa oivat puitteet hiljentymiselle. Tuon vihreän, joulun oikean ykköspaketin eli joulukuusen hakeminen kotiin tapahtuu tunnelmallisesti hevospelillä. Mikä onkaan sen herkempää kuin katsella reestä joulukuista taivasta, ja lumista, hiljaista metsää. Kuusenhaun lomassa voit paistaa makkaraa nuotiolla, juoda glögiä tai kahvia, ja napostella joulupipareita.

Loukosten elämysmetsä on avoinna:

9.–10.12.
16.–17.12.
22.–23.12.
Klo 10–16

Tänä vuonna Elämysmetsällä ei ole hevosajelua.

Osoite on:

Loukostentie 105, 27510 Eura
(n. 12 km Eurasta Rauman suuntaan. Seuraa opasteita)